2-4-8 Triathlon Frombork 2019 – Nowe miejsce, na pewno ciekawe

Fot. el kapitano

W niedzielę (25 sierpnia) odbył się 2-4-8 Triathlon Frombork. Kolejne miejsce w województwie warmińsko-mazurskim, gdzie odbywa się impreza w tej dyscyplinie. Kalendarz jest tak napięty, że trudno liczyć na dużą frekwencje, gdy w tym samym czasie wyznaczono zawody w nieopodal położonych miejscowościach. Frombork przyjął triathlonistów bardzo życzliwie, zaproponował nowinki (specyficzne dystanse) i to powinni zaowocować w przyszłości.

Większość uczestników stanowili reprezentacji Trójmiasta, ale oczywiście nie zabrakło amatorów z Warmińsko - Mazurskiego. Na najdłuższym dystansie trzecie miejsce zajął Tomasz Wasiak z Elbląga, na średnim na piątej pozycji uplasował się Wojciech Jabłonowski (Elbląg), a na najkrótszym siódmy był Adam Ślęzak (Tolkmicko).

Wyniki

Ósemka (0.8 km+79.9 km+7.9 km)

1 WYDARTY Emil GDAŃSK OPEN 1 M 1 00:17:04 3 00:00:53 02:13:06 2 00:01:03 00:35:32 1 03:07:38.65

2 BLUJ Mikołaj GDAŃSK OPEN 2 M 2 00:17:06 4 00:01:44 02:20:23 3 00:01:09 00:38:30 2 03:18:52.75 +00:11:14

3 WASIAK Tomasz ELBLAG OPEN 3 M 3 00:18:30 5 00:01:38 02:36:36 4 00:01:08 00:41:43 3 03:39:35.15 +00:31:56

4 BLUJ Roman GDYNIA OPEN 4 M 4 00:22:29 6 00:02:14 02:41:29 5 00:01:19 00:43:38 5 03:51:09.05 +00:43:30

5 LEO Michał GDYNIA OPEN 5 M 5 00:27:06 7 00:01:57 02:41:41 6 00:01:20 00:42:27 4 03:54:31.90 +00:46:53

6 BARTEL Anita GDAŃSK OPEN 6 K 1 00:15:57 2 00:01:48 03:06:10 7 00:01:54 00:46:27 6 04:12:16.85 +01:04:38

69787046 1209547602550644 7249502142464000000 n

Czwórka (0.3 km+39.9 km+3.9 km)

1 GWIZDAŁA Karol GDAŃSK M20/M30 1 M 1 00:08:53 2 00:00:45 01:04:09 1 00:00:43 00:18:09 5 01:32:39.60

2 LEWANDOWSKI Tomasz BYDGOSZCZ M20/M30 2 M 2 00:09:00 3 00:01:03 01:12:00 2 00:00:44 00:16:29 2 01:39:16.45 +00:06:36

3 KUŚKA Adam RYBNIK M20/M30 3 M 3 00:08:31 1 00:00:52 01:14:12 3 00:00:32 00:15:58 1 00:05:00 01:40:05.00 +00:07:25

4 URBANIAK Daniel GDYNIA M40 1 M 4 00:11:49 13 00:02:00 01:15:34 4 00:01:03 00:16:55 3 01:47:21.50 +00:14:41

5 JABŁONOWSKI Wojciech ELBLĄG M40 2 M 5 00:11:37 11 00:01:27 01:18:53 5 00:00:52 00:18:07 4 01:50:56.70 +00:18:17

6 BOGDAŃSKI Łukasz GDYNIA M20/M30 4 M 6 00:10:41 6 00:01:36 01:23:12 8 00:00:56 00:19:34 6 01:55:59.25 +00:23:19

…................................................................

7 WOJTOWICZ Jarosław ELBLĄG M20/M30 5 M 7 00:09:43 4 00:02:28 01:21:13 6 00:01:16 00:22:19 11 01:56:59.15 +00:24:19

11 JASZCZUK Jarosław BRANIEWO M40 4 M 10 00:10:54 8 00:01:50 01:36:10 14 00:01:31 00:21:29 8 02:11:54.90 +00:39:15

69261204 2467249706675228 27036260782571520 n

Dwójka (0.2 km+19.9 km+1.9 km)

1 RUSAK Michał GDYNIA M20/M30 1 M 1 00:04:08 1 00:01:03 00:38:46 1 00:00:35 00:07:49 1 00:52:21.05

2 MARSZAŁEK Przemysław GDYNIA M20/M30 2 M 2 00:05:22 7 00:01:51 00:42:20 3 00:01:16 00:09:10 3 00:59:59.85 +00:07:38

3 TYWOŃSKI Marcin GDAŃSK M40/M50 1 M 3 00:05:28 8 00:02:30 00:41:31 2 00:01:03 00:09:54 7 01:00:26.85 +00:08:05

4 ORMIANIN Marcin TCZEW M20/M30 3 M 4 00:04:37 3 00:01:17 00:43:42 4 00:01:08 00:10:36 10 01:01:20.55 +00:08:59

5 STOSIK Paweł GDAŃSK M20/M30 4 M 5 00:04:13 2 00:01:07 00:47:34 11 00:00:39 00:09:43 5 01:03:16.25 +00:10:55

6 ZAWISTOWSKA Wioletta SULMIN K20/K30 1 K 1 00:05:36 9 00:01:13 00:45:35 6 00:01:08 00:10:13 9 01:03:45.80 +00:11:24

…...................................................................

7 ŚLĘZAK Adam TOLKMICKO M20/M30 5 M 6 00:05:48 14 00:02:10 00:44:23 5 00:00:46 00:11:12 15 01:04:19.85 +00:11:58

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

The Best United Kingdom Bookmaker Ladbrokes Promo Code website review

Podejmij współpracę z portalem wama-sport, wspieraj nasze idee i buduj sportową przyszłość Warmii i Mazur!

Wspierają nas

Urząd Marszałkowski Województwa Warmińsko-Mazurskiego

Warmińsko-Mazurskie Zrzeszenie Ludowych Zespołów Sportowych

Ośrodek Sportu i Rekreacji Olsztyn